Kontrplak Nasıl Temizlenir?

06-01-2021 13:24
Kontrplak Nasıl Temizlenir?

Kontrplak Nasıl Temizlenir?

Temizlik ve hijyen hepimizin dikkat ettiği konular arasında yer almaktadır. Bildiğiniz üzere mikroplar ve virüsler mobilyaların üzerine yapışıyor ve orada uzun bir süre kalıyor. 2020 yılının başından bu yana corona virüs (COVID-19) isimli bir virüs dünyayı büyük bir tehlikeyle karşı karşıya bırakmaktadır.

Dokunduğumuz yerlere bulaşan ve çok hızlı yayılan bu virüsün en büyük düşmanı temizliktir. Bu yüzden kontrplak tedarikçisi Bayou olarak sizlere kontrplak ve ahşap zeminlerin nasıl temizlenmesi gerektiği konusunda bilgilendirme yapacağız.

Unutmayınız ki virüslerden korunmanın en iyi yolu temiz ve hijyenik bireyler olmaktır. Bu konuda ev hanımlarına büyük iş düşmektedir. Bu yüzden temizlik kurallarına uymalı ve kontrplak nasıl temizlenir isimli yazımızı detaylı bir şekilde incelemelisiniz.

Kontrplak yüzey temizliği ahşap temizliği ile neredeyse aynıdır. Özellikle suya dayanıklı kontrplak yüzeyin temizliğini yapacak iseniz ıslak bez kullanmanızda sakınca yoktur. Ki artık bütün kontrplaklar suya dayanıklı bir şekilde üretilmektedir. Sadece huş kontrplak veya kayın kontrplak daha uzun süre suya dayanıklı kontrplak çeşitleri arasında yer almaktadır.

Kontrplak temizliği aslında oldukça basittir. Bu tarz yüzeyleri temizlerken kullanılabilecek malzemeleri sıralayalım;

  • Ahşap yüzey temizleyici
  • Sirke
  • Yağ sökücü
  • Çamaşır suyu

Yukarıda saydığımız temizlik malzemeleri her yerde kolayca bulabileceğiniz malzemelerdir. Örneğin virüsün oldukça yaygın olduğu bu süreçte çamaşır suyu ve sirke kullanımını arttırmalıyız. Mobilyaların ve kontrplakların yüzeyini çamaşır suyu ile temizlemenizi tavsiye ediyoruz. Çamaşır suyunun mikrop öldürücü etkisini hepimiz biliyoruz. Bu yüzden bilhassa bu malzemeyi kullanmanızı tavsiye ediyoruz.

Eğer çamaşır suyu kokusuna alerjiniz var ise oksijenli çamaşır suyu kullanmanızı tavsiye ederiz. Koku olarak da oldukça hafif olan bu çamaşır suları kontrplak temizliği için oldukça güzel bir dezenfektandır.

Ayrıca çamaşır suyu kullanmayan kişilerin kontrplak temizliği yaparken sirke kullanmasını da tavsiye ederiz. Sirke evinizin her yüzeyinde kullanabileceğiniz oldukça keskin bir mikrop öldürücüdür. Özellikle beyaz sirke temizlik için kullanılan sirke çeşitlerinin başında yer almaktadır.

Örneğin kontrplaktan yapılmış bir masa ya da dolabınız var. Bu ürünler zamanla yağlanabilir. Yağlanmış yüzeyleri temizlemek oldukça zordur. Lakin bunun basit yolu da yağ sökücü kullanmaktır. Yağ sökücü temizlik malzemeleri kontrplağa zarar vermeyen bir üründür. Sadece yağ sökücü kullanırken maske takmanızı tavsiye ederiz. Biraz ağır bir kokusu vardır ve hassas kişilere dokunabilir.

Yağ sökücü sıktıktan sonra o alandan biraz uzaklaşıp hem kokunun gitmesini bekleyebilir hem de inatçı yağların çözülmesini bekleyebilirsiniz.

Ayrıca yukarıda saydığımız ahşap yüzey temizleyicileri ile de kontrplak zemin kolaylıkla temizlenebilir. Böyle bir süreçte titiz ve bilinçli bir şekilde davranarak hastalıklardan korunabiliriz.

Gördüğünüz gibi kontrplak nasıl temizlenir sorusunun cevabı oldukça basittir. Zaten doğal ahşap kullanılarak üretilen kontrplak üzerinde sağlığa zararlı olan bir malzeme bulundurmamaktadır. Lakin zaman içerisinde tozlanan ve yağlanan bu zeminler temizlenmelidir.

Çamaşır suyu, sirke, yağ sökücü en iyi mikrop öldürücü temizlik malzemelerinden biridir. Lütfen bilinçli olalım ve mobilya temizliğini düzenli bir şekilde yapalım.

Bugün size vermek istediğimiz pratik bilgilerden bir diğeri ise küflenen ahşabın nasıl temizlenmesi gerektiğidir.

Küflenen Ahşap Mobilya Nasıl Temizlenir?

Mobilyada zaman içerisinde küflenmeler olabilir. Bu yaşadığınız evin rutubetli olması ile bağlantılıdır. Bu noktada mobilyadaki küf lekesi nasıl çıkarılır diye sorabilirsiniz. Bunun cevabı oldukça basittir. Vereceğimiz pratik bilgiler sayesinde mobilyalardaki küf nasıl temizlenir sorusuna yanıt bulacağız.

Mobilyalarınızda küf oluşmuş ise yapmanız gereken ilk şey küfün neden oluştuğunu bulmaktır. Çünkü sadece yüzeysel temizlik yapmak küfü tamamen yok etmez. Örneğin eviniz rutubetli ve nemli ise küfün sebebi budur. Bu yüzden öncelikle evinizdeki rutubeti ve nemi gidermeniz gerekmektedir.

Küfün asıl nedenini bulup yok ettikten sonra mobilya temizliğine başlayabilirsiniz. Yukarıda belirttiğimiz kontrplak temizliğinde sıkça kullanılan sirke ahşap temizliğinde de kullanılabilmektedir. Küflü ahşabın zararlı etkilerini önlemenin en kolay yolu sirkedir. Özellikle elma sirkesi küflü bölgeleri temizlemeniz için oldukça faydalıdır.

Küf temizliği yaparken dikkatli olmanız gerekmektedir. Çünkü küf kişilerde alerjik reaksiyonlara sebep olabilir. Bu yüzden küfle çok temasta bulunulmamalıdır. Temizlik yaparken eldiven kullanılmalı ve daha sonra temizlenen küf bir poşete doldurulup çöpe atılmalıdır.

Sirkenin yanı sıra küf temizliğinde kullanabileceğiniz bir diğer malzeme ise karbonatlı sudur. Suyun içine eklenen karbonat çok iyi bir küf temizleyicisidir. Bu yüzden sirke yerine kullanılabilir.

Temizliği güzel bir şekilde yaptıktan sonra dikkat etmeniz gereken nokta evinizde nem oluşunu engellemektir. Nem olmayan evde küf de oluşmaz. Bu yüzden bu konuda hassas davranmanızı tavsiye ederiz.

Sonuç

Bayou olarak sizlere kontrplak temizliği nasıl yapılır ve ahşap mobilyadaki küf nasıl temizlenir sorusunun cevabını verdik. Çamaşır suyu ve sirke ilk önerdiğimiz temizlik ürünleri arasında yer almaktadır.

Bu yüzden sizden ricamız virüsten özellikle şu süreçte içinde bulunduğumuz COVID-19 virüsünden korunmanın en kolay yolu bu malzemelerdir.

Bayou Türkiye’nin en iyi kontrplak tedarikçisi şirkettir. Kontrplak fiyatları ve çeşitleri hakkında detaylı bilgi almak için lütfen bizimle iletişime geçiniz.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.