Köy Evi Yapımında Ahşap Tavsiyesi

03-12-2021 14:59
Köy Evi Yapımında Ahşap Tavsiyesi

Köy evi günümüzde insanların büyük şehirlerden kaçış noktası haline gelmiştir. Ahşabın doğal güzelliğinin yansıdığı, huzur dolu ve sıcak bir köy evine kim hayır diyebilir? Ahşap ev köylerde en sık kullanılan ev çeşididir. Bunun sebebi hem uygun maliyetli hem de doğal görüntüsü ile huzur vermesidir. Ahşap evde yaşamak başka herhangi bir yaşam türüyle neredeyse eşleşemeyecek kadar güzel bir deneyimdir. Bu ahşap evler, rahatlamanın, mutlu ve sağlıklı bir hayatın tadını çıkarmanın en iyi yoludur. Peki faydası saymakla bitmeyen bu ahşap ev nasıl yapılır, ahşap ev yapımında hangi malzemeler kullanılır detaylıca inceleyelim.

Ahşap Ev Yapımı

Burada ahşap ev yapımı konusunda detaylı bilgiler bulabilirsiniz. Öncelikle ahşap ev yapımında İskandinav stilini takip edebileceğinizi belirtmek isteriz. Bunun sebebi ahşap evleri yaygın olarak İskandinav ülkelerinin kullanması ve ev tasarımında oldukça başarılı olmalarıdır.Ahşap ev nasıl yapılır? Sorusunun cevabı profesyonel inşaat firmalarında gizlidir. Her ne kadar betonarme yapı kadar zor bir inşası olmasa da içinde güvenle yaşamamız açısından ahşap evlerin profesyonel firmalar tarafından yapılmasını öneriyoruz.

Ahşap ev yapımı detaylı olarak şu şekildedir;

1. Öncelikle hangi ahşap malzemeyi kullanacağınıza karar vermelisiniz. Burada genellikle çam ağacından elde edilen kütükler kullanılmaktadır.

2. Ahşap ev yapılırken öncelikle temel zemin çalışmaları yapılır. Ahşap evler yerden yükseğe inşa edilir. Burada amaç yer ile teması keserek daha uzun ömürlü evler inşa etmektir.

3. Ahşap evin zemini tamamlandıktan sonra iskeleti yapılır.

4. İskelet yapımının ardından iskelet boşlukları keresteler ile doldurulur ve iskeletin ev şeklini alması sağlanır.

5. Daha sonra çatı yapılır.

6. En son pencere ve kapı montajı yapılır.

7. Son olarak kapı dışına bir merdiven yapılarak ahaşp ev yapımı tamamlanmış olur.

Ahşap Evin Avantajları Nelerdir?

Ahşap ev huzurlu ve sakin bir yaşam sunar ve şehrin gürültüsünden, kirliliğinden ve kalabalığından mükemmel bir kaçış sağlar. Bu ahşap evler doğal yaşam alanlarında bulunur ve bu daha iyi fiziksel ve zihinsel sağlık sağlar. Ahşabın kendi içinde insanlar için faydalı olan birçok özelliği vardır. Beton bir evin aksine ahşap evler oldukça dayanıklı ve uzun ömürlüdür. Ayrıca ısı ve ses yalıtımı konusunda ahşap doğal bir malzeme olduğundan daha başarılıdır. Buna ek olarak ahşap evin avantajlarını şu şekilde sıralayabiliriz;

·Astım hastalarına iyi gelir ve daha temiz bir oksijen sirkülasyonu sağlar.

·Doğal ahşap stresi azaltıcı etkisi ile huzur verir ve stresi yok eder.

·Kötü koku yaymaz, bu sayede doğanın eşsiz kokusunu daima içinize çekersiniz.

·Isı yalıtımı sağlar ve kış aylarında üşümeyi engeller.

·Bakım maliyeti düşüktür, temizliği kolaydır.

·Depreme karşı oldukça dayanıklıdır.

Ahşap Ev Hangi Ağaçtan Yapılır?

Ahşap ev yaparken en dikkat edilmesi gereken konu seçilen ağacın kalitesidir. Buna bağlı olarak seçilen ağacın suya ve neme dayanıklı, dış mekan koşullarında kullanıma uygun bir ağaç olması gerektiğidir. Özellikle kontrplak, ahşap ev yapımı için sıklıkla tercih edilen bir yapı malzemesidir. Suya ve neme dayanıklı su kontrası ahşap ev yapımı için harika bir seçenektir. Ahşap ev hangi ağaçtan yapılır sorusunun cevabı çam ağacı olmalıdır. Çam kontrplak da bu bağlamda ahşap ev yapımı için en sık kullanılan üründür.

Ahşap ev için hangi kereste kullanılır?
Sorunun yanıtı çam ağacı kerestesidir. Kereste kiriş ve tahta şeklinde yapılan bir ağaç çeşididir. Bu keresteler ahşap ev yapımı için hammaddedir. Ağacın kesildikten sonra işlenmiş hali olan kereste hem sert hem de yumuşak ağaçlardan elde edilebilir. Lakin ahşap ev yaparken kullanılacak kerestenin sert, dayanıklı, yoğun reçineli ve ithal çam olması önerilir.
Ahşap evin iskeletini oluşturan bu keresteler dışında duvarlarını ve çatısını oluşturacak malzeme ise kontrplaktır. Kontrplak çeşitleri içerisinde dış mekanda kullanıma uygun olan su kontrası ise ahşap ev yapımında çatı ve duvar kaplamalarında kullanılmaktadır.

Ev Yapımı İçin Su Kontrası Kullanımı

Ev yapımı için su kontrası kullanımı oldukça yaygındır. Özellikle ahşap evlerde suya dayanıklı olan yapı malzemeleri kullanılmalıdır. Bunun sebebi ahşap evlerin su ile sıklıkla temas edeceğidir. Su kontrası yani suya dayanıklı marin kontrplak WBP tutkalı kullanılarak üretilen bir yapı malzemesidir. WBP tutkalı kontrplağı suya ve neme dayanıklı hale getirir. Bu sayede kontrplağın dış mekanlarda kullanımı kolay hale gelir. Su kontrası olarak bilinen kontrplak çeşitleri şunlardır;

Yukarıdaki kontrplak çeşitlerinden birini tercih ederek ev yapımı için su kontrası kullanabilirsiniz. Su kontrası fiyatları için tek yapmanız gereken Bayou ile iletişime geçmektir.

Kontrplak Diğer Kullanım Alanları

Kontrplak kullanım alanları oldukça fazladır. Her kontrplak çeşidi farklı sektörlerde farklı yapı malzemesi olarak kullanılır. Bunları şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Dış cephe yapımı
  • Tekne yapımı
  • Tır taban tahtası, otobüs zemini, vagon zemini yapımı
  • Karavan yapımı
  • Kalıp yapımı
  • Hobi malzemeleri ve oyuncak yapımı
  • Çocuk oyun parkı inşası
  • Çatı kaplama
  • Reklam panosu yapımı

Ahşap Ev Yapımı Videolu Anlatım

https://www.youtube.com/watch?v=S-Q66-ilH2A

Sonuç

Sonuç olarak ahşap ev yapımı için gerekli malzemeler incelendiğinde çam ağacı kerestesi ve çam kontrplak sıklıkla kullanılmaktadır. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta kaliteli ve dış koşullara dayanıklı ahşap çeşitleri satın almaktır. Bunun için de su kontrası doğru tercih olacaktır. Güvenilir ve alanında uzman ekibi ile Bayou Kontrplak sizlere en kaliteli kontrplak çeşitleri ile hizmet vermektedir. Kontrplak çeşitleri ve kontrplak fiyatları için tek yapmanız gereken bizimle iletişime geçmektir.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.